Händelserik final i Rättvik

Den tredje deltävlingen i Crosskart Original Cup avgjordes under Classic Car Week, på Rättviks för tävlingen nyrenoverade bana, inför storpublik och fint väder. Det fjorton man starka startfältet i seniorklassen bjöd publiken på en händelserik final på den tekniska banan. Mats Huldén tog starten före Erik Aldén men därefter blev det trångt i den andra kurvan vilket resulterade i att Håkan Johansson och Henrik Käll krokade ihop. Mats höll ledningen i mål före Erik och där bakom höll Per Aldén länge tredje platsen men fick efter en för hård närkontakt med en banmarkering köra de sista 1 ½ varven på tre hjul. Michael More tog över tredje platsen under sista varvet med Per linkandes i mål som fyra till publikens jubel. Till skillnad mot de två tidigare deltävlingarna där driftsäkerheten varit hög var det tyvärr några förare som fick bryta redan under träningen och den första kvalomgången p.g.a. tekniska problem.

Arrangemanget uppskattades av både förare, publik och arrangörer och vi hoppas på ett återbesök nästa år.

Resultatlistan från Rättvik finns att läsa här.

Comments are closed.