Finalen i Gröndal

Finalen i Gröndal bjöd på för årstiden mycket fint väder. Greppet på den torra asfalterade banan var bitvis mycket bra vilket gjorde banan svårbemästrad.
Startfältet i 500cc klassen var något desarmerat men alla som hade med toppstriden att göra var på plats. Till finalen kvalade de två som gjorde upp om cupsegern, Erik Aldén och Jim Pålsson, in som ett respektive 2:a. Erik lyckades ta starten knappt före Jim och lyckades därefter skapa sig en lucka över de sex varven och korsa mållinjen som segrare i både tävlingen och av Cupen. Simon Christoffersson som gör sitt förstå år som senior gick i mål som trea i klassen vilket också blev hans slutplacering i cupen. I 250cc klassen fick tyvärr Erik Olsson bryta tävlingen redan på träningen p.g.a. motorproblem vilket medförde att Björn Stålhammar stod som klar segrar i Cupen. Björn gjorde en stark insats både under kvalet och finalen och var väl med bland 500cc åkarna.

Bland ungdomarna har det varit täta fighter under hela året och inför finalen ledde Albin Olsson knappt före Jesper Sandgren. Om inget oförutsett inträffade skulle i praktiken den som var först över mållinjen av de två i finalen även stå som segrare i cupen. Just den här dagen hade Jesper ett lite övertag under kvalet vilket han bibehöll under finalen som han vann före Anton Lindblom och Albin. Därmed tog Jesper även hem segern i cupen knappt före Albin och med Anton på tredje plats.

Resultat och cuptabell finns på resultatsidorna.

Comments are closed.