Lyckad premiär

Här kommer till slut en kort avrapportering från cup-premiären i Falköping. Det blev på det stora hela en lyckad premiär där tilltaget att köra en sprint direkt efter cuptävlingen på lördagen var både uppskattat och lyckat. Vädret var för dagen i stort sett perfekt men starten sköts ca en timme för att låta banan torka upp efter ett omfattande regnväder under fredagen. I 250cc klasen gjorde Jesper Sandgren premiär i en lånad kart efter att ha kört sitt första år i ungdomsklassen under fjolåret. En mycket lyckad premiär då han lyckades vinna klassen före Björn Stålhammar. Björn var snäppet före efter kvalet men i finalen kom fighten av sig något då Björns motor krånglade. I 500cc klassen låg Erik Aldén i täten efter kvalet med maximal 24 poäng och där bakom var det hela tre tre förare, Jim Pålsson, Per Aldén och Tommy Pettersson, på 22 poäng. I finalen kom Erik iväg bäst och kunde därefter hålla undan för Tommy som jagade tätt bakom. Fighten om tredje platsen lyckades Per vinna efter en tät kamp med Hans Johansson.
I ungdomsklassen hade Albin Olsson ett litet övertag på Linus Johansson under kvalet. Ett övertag som han lyckades förvalta även under finalen som han vann före Linus och Elis Idberg på tredje plats.
Dagen avslutades med en gemensam grillkväll i klubbens nybyggda klubbstuga. På det stora hela en lyckad premiär och roligt att det var så många med, däribland flera bekanta crosskartansikten, utöver de som tävlade. Till tävlingen i Lidköping hoppas vi på att det blir några namn till i startlistan.
Resultaten från lördagens tävlingar, cuptävling och sprint, finns på resultatsidorna. Direktlänk.

Comments are closed.