Cupen avgjord

Det var frost på morgonen i söndags när finaltävlingen i Crosskart Original Cup skulle köras på Gröndals motorbana utanför Eskilstuna. Starten försköts någon timme på grund av den låga temperaturen. I första kvalheatet fick Jonatan Dahlberg stoppsladd före Roland Stålhammar som inte hade en chans att väja. De två blev stående med trasiga framvagnar. Jonatan fick inte ihop karten utan tvingades bryta tävlingen. Efter lite mekande var Rolands kart körbar och han kunde starta i andra heatet. Resten av tävlingen förlöpte utan större incidenter. I A-finalen stod Mats Huldén, Jimmy Ungh och Håkan Johansson i första startled. Jimmy tog ledningen och höll den in i mål. Mats tog andra och Håkan tredje plats. I och med andraplatsen var det klart att Mats vunnit Crosskart Original Cup 2013. Jimmy blev tvåa och Håkan trea. Björn och Roland Stålhammar blev fyra respektive femma i både tävlingen och cupen. Anton Dahlberg segrade i ungdomsklassen och tog hem cupen. Det var en jämn och spännande tävling med många omkörningar i kvalomgångarna. Resultatlista finns här och cuptabell här. Nästa händelse är konferens och årsmöte 9:e november, se äldre nyhet. Då är det också prisutdelning för cupen.

Comments are closed.