Örebro

13 seniorer kom till start i tävlingen i Örebro. Upplägget var individuell tävlan efter speedwayregler. På förarmötet bestämdes att det efter semifinalerna skulle köras en B-final med semifinalernas treor och fyror för att få särskiljning i resultatlistan. Tävlingen flöt på fint och efter körda semifinaler stod det klart att Jimmy Ungh, Michael More, Erik Aldén och Håkan Johansson skulle göra upp i A-finalen. Hans Johansson, Per Aldén, Henrik Käll och Adam Persson skulle köra B-final. Adam kom inte till start i B-finalen på grund av problem med avgasröret. Under B-finalen stötte Per och Henrik ihop. Per for in i sargen och hjulupphängningen på höger fram gick sönder. Han kunde köra in på innerplan för egen maskin. Henrik vann B-finalen och Hans blev tvåa. A-finalen var spännande och Håkan och Erik tampades om förstaplatsen. Håkan var länge först men Erik kom förbi och knep segern. Håkan blev tvåa, Jimmy trea och Michael fyra. Ungdomsklassen vanns av Theo Lundtoft. Då bara finalen återstår i cupen leder Mats Huldén före Erik Aldén och Håkan Johansson. Resultatlista och cup-tabell.

Comments are closed.