Informatin från Ulricehamn

Här kommer lite mer information från Lena rörande förare, funktionärer och besökare inför tävlingen i Ulricehamn på lördag.

Välkomna till UMK på 4:e deltävlingen i årets upplaga av serien för Crosskart Original.
Förare:
För Er som skall tävla kommer bommen in till banan vara öppen från kl. 18 och stängs vid kl.22 för säkerheten. Kommer Ni därefter ring Patrik Lundberg på 0703- 893210.
I klubbstugan finns kök, toaletter, dusch samt möjlighet till sittplatser.
Ulricehamns Motorklubb kommer ha öppet sin kiosk på tävlingsdagen där det serveras, korv med bröd, glass, kaffe& fika etc. Så tänk gärna på att stötta värdföreningen med att handla där. Sedvanliga tider ser ni i inbjudan.

Funktionärer:
Klockan 7.30 serveras det funktionärsfika i klubbstugan.
Funktionärsmöte med kort genomgång och möjlighet till eventuella frågor sker runt kl. 8.30. Lunch serveras i klubbstugan.

Besökare/Åskådare:
Första start sker runt kl. 11.
Åskådarplats är i slänten ovanför startplattan och bort mot tornet. (Depån och uppställningsplats för fordon och transporter får endast beträdas av funktionärer, tävlande med medhjälpare under träningstiden och tävlingstiden mellan kl. 9.00 till 14 ca. I anslutning efter prisutdelningen kommer ungdomar(11-16år) ges möjlighet till pröva på i mån av utrymme. Vid intresse tar man kontakt med Lena Christoffersson, på plats. Arrangemangen är icke publikt/ingen entré, men passa gärna på att gynna Ulricehamns Motorklubb/Bilsektionen med fika inköp i kiosken som håller öppet under tävlingen. Under lunchpausen blir det uppvisning av Crosskart Extreme.
Möjlighet att titta närmare på alla crosskartar efter prisutdelning.

Cupen

Den tredje deltävlingen Crosskart Original Cup som kördes i Hallsberg avgjordes under växlande förhållanden du första omgången kördes i regn och finalen kördes på en upptorkande banan med omväxlande blöta gruspartiera och torrare asfaltspartier. Till finalen hade Erik, Hans och Matilda kvalat in till första startled. Erik lyckades ta sig först genom startböjen och det var sedan en ledning som han höll ända in i mål. Matilda snurrade på andra varvet och Hans gick i mål som två följd av Jim. Bland 250cc åkarna var det åter igen Mats Johansson som höll sig längst framme och lyckades vinna före Erik Olsson. Ställningen i cupen efter tre deltävlingar är mycket jämn i både 500cc och 250cc klassen. Cuptabellen går att finna på resultatsidorna (Tävlingar –> Resultat)
Näst deltävling körs i Ulricehamn om knappt två veckor, 26/8.

Inför Hallsberg

Deltävlning nummer 3 i cupen är bara ett par dagar bort och det är i dagsläget 11st annmälda förare. Tävlande och alla viktiga funktionärer är varmt välkomna till Hallsberg på lördag.