Inbjudan

Inbjudan och information gällande konferensen och prisutdelningen i Crosskart Original Cup.
Tid och plats: Lördag 10/11, Hotell Norra Vättern Askersund.
Preliminär tidsplan:
13.00 – 17.00 Årsmöte och konferens.
15.00 Kaffe och kaka.
19.00 Middag och prisutdelning.
Föreningen bjuder årets medlemmar och stödmedlemmar på middagen, respektive betalar 100:- och övriga 199:- Betalas till föreningen senast 9/11, BG 492-2118, alternativt via Swish till Hans Johansson, tel. 0765 499 238. Som meddelande skriv ert namn.
Dubbelrum 995:- och enkelrum 754:- inklusive frukost. Obs. att rum bokas och betalas direkt till hotellet, tel. 0583-12010, uppge Crosskart Original för rabatterat pris.
Anmälan som är bindande, till Per på e-mail per.alden@nybyel.se eller SMS 070-5112003 senast 4 november. Ange antal deltagare till konferens respektive middag. Medföljande som ej deltager på konferensen kan nyttja hotellets relaxavd.
Motioner skickas till per.alden@nybyel.se senast torsdagen 1/11

Hotellet har lunchservering för de som så önskar före konferensen. Behöver ej förbokas.

Information

Konferensen och prisutdelningen i cupen med tillhörande middag kommer som tidigare nämnts att gå av stapeln lördagen den 10 november. Konferensen kommer preliminärt att börja kl 13.00 och middagen vid kl. 19.00. Middagsbuffén kostar 199kr och föreningen kommer att bjuda medlemmar på maten. För er som vill sova över kostar dubbelrum 995 kr/st inklusive frukost. Sista anmälningsdag är 4 november och sista dag för att lämna in motioner till årsmötet är onsdagen den 28 oktober. En mer utförlig inbjudan kommer.

Finalen i Gröndal

Finalen i Gröndal bjöd på för årstiden mycket fint väder. Greppet på den torra asfalterade banan var bitvis mycket bra vilket gjorde banan svårbemästrad.
Startfältet i 500cc klassen var något desarmerat men alla som hade med toppstriden att göra var på plats. Till finalen kvalade de två som gjorde upp om cupsegern, Erik Aldén och Jim Pålsson, in som ett respektive 2:a. Erik lyckades ta starten knappt före Jim och lyckades därefter skapa sig en lucka över de sex varven och korsa mållinjen som segrare i både tävlingen och av Cupen. Simon Christoffersson som gör sitt förstå år som senior gick i mål som trea i klassen vilket också blev hans slutplacering i cupen. I 250cc klassen fick tyvärr Erik Olsson bryta tävlingen redan på träningen p.g.a. motorproblem vilket medförde att Björn Stålhammar stod som klar segrar i Cupen. Björn gjorde en stark insats både under kvalet och finalen och var väl med bland 500cc åkarna.

Bland ungdomarna har det varit täta fighter under hela året och inför finalen ledde Albin Olsson knappt före Jesper Sandgren. Om inget oförutsett inträffade skulle i praktiken den som var först över mållinjen av de två i finalen även stå som segrare i cupen. Just den här dagen hade Jesper ett lite övertag under kvalet vilket han bibehöll under finalen som han vann före Anton Lindblom och Albin. Därmed tog Jesper även hem segern i cupen knappt före Albin och med Anton på tredje plats.

Resultat och cuptabell finns på resultatsidorna.

Information Skövde

Här kommer lite mer information gällande tävlingen i Skövde nu på lördag.
Tävlingen kommer att köras tillsammans med ett 10 tal folkracebilar och upplägget blir som vanligt sånär som på startuppställningen. Då startplattan bara rymmer 6st kart kommer vi att starta på ett led och startpositionerna lottas i respektive heat. Första start kommer att vara kl.10.00 så programmet på morgonen kommer att bli något komprimerat. Startar vi efter folkracebilarna kommer första start i praktiken bli något senare för oss. Banan ligger i direkt anslutning till Skövde flygplats. Det kommer att finnas möjlighet att köpa typ korv, hamburgare och kaffe vid banan. Motorklubben kommer att stå för de flesta av funktionärerna men är det någon som kan ställa upp som banfunktionär är det mycket välkommet.
Vi vill ha er anmälan senast nu på onsdag och den skickas som vanligt till anmalan@crosskart.nu.

Skövde

En mer detaljerad inbjudan till tävlingen i Skövde kommer men det går redan nu att skicka in sin anmälan till anmalan@crosskart.nu.
Tävlingen i Skövde kommer att ske i samband med en mindre KM-tävling i folkrace som beräknas omfatta ca 10 – 15 startande. Det här blir en bra chans att visa upp crosskart original på en ny arena och klubben har visat intresse för att arrangera en cuptävling under nästa säsong så det är bra om så många som möjligt kommer och visar upp vår sport.

Cuptabell

En tabell med ställningen i cupen inför finalen finalen i Gröndal finns nu på resultatsidorna. Det blir en minst sagt spännande final i alla klasserna.

Mer information och inbjudan till tävlingen i Skövde den 13/10 kommer inom kort.