Örebro

13 seniorer kom till start i tävlingen i Örebro. Upplägget var individuell tävlan efter speedwayregler. På förarmötet bestämdes att det efter semifinalerna skulle köras en B-final med semifinalernas treor och fyror för att få särskiljning i resultatlistan. Tävlingen flöt på fint och efter körda semifinaler stod det klart att Jimmy Ungh, Michael More, Erik Aldén och Håkan Johansson skulle göra upp i A-finalen. Hans Johansson, Per Aldén, Henrik Käll och Adam Persson skulle köra B-final. Adam kom inte till start i B-finalen på grund av problem med avgasröret. Under B-finalen stötte Per och Henrik ihop. Per for in i sargen och hjulupphängningen på höger fram gick sönder. Han kunde köra in på innerplan för egen maskin. Henrik vann B-finalen och Hans blev tvåa. A-finalen var spännande och Håkan och Erik tampades om förstaplatsen. Håkan var länge först men Erik kom förbi och knep segern. Håkan blev tvåa, Jimmy trea och Michael fyra. Ungdomsklassen vanns av Theo Lundtoft. Då bara finalen återstår i cupen leder Mats Huldén före Erik Aldén och Håkan Johansson. Resultatlista och cup-tabell.

Inbjudan Hallsberg

Nu finns inbjudan till cupfinalen i Hallsberg att läsa här. Tävlingen körs i föreningens regi och vi måste därför hjälpas åt med att ordna fram funktionärer för att tävlingen ska kunna genomföras. Alla tävlande behöver därför bidra med 1-2st, gärna fler, funktionärer och ju förr ni meddelar hur många som kommer desto lättare blir det för oss att planera. Mer information finns i inbjudan.
Till deltävlingen i Örebro är det 13 seniorer och 1 junior anmäld.

Cuptabell

Nu är cuptabellen uppdaterad med poängen som delades ut i Rättvik. Tabellen återfinns på resultatsidorna.

Kom ihåg att den 18/8 är sista anmälningsdagen till tävlingen i Örebro.

Händelserik final i Rättvik

Den tredje deltävlingen i Crosskart Original Cup avgjordes under Classic Car Week, på Rättviks för tävlingen nyrenoverade bana, inför storpublik och fint väder. Det fjorton man starka startfältet i seniorklassen bjöd publiken på en händelserik final på den tekniska banan. Mats Huldén tog starten före Erik Aldén men därefter blev det trångt i den andra kurvan vilket resulterade i att Håkan Johansson och Henrik Käll krokade ihop. Mats höll ledningen i mål före Erik och där bakom höll Per Aldén länge tredje platsen men fick efter en för hård närkontakt med en banmarkering köra de sista 1 ½ varven på tre hjul. Michael More tog över tredje platsen under sista varvet med Per linkandes i mål som fyra till publikens jubel. Till skillnad mot de två tidigare deltävlingarna där driftsäkerheten varit hög var det tyvärr några förare som fick bryta redan under träningen och den första kvalomgången p.g.a. tekniska problem.

Arrangemanget uppskattades av både förare, publik och arrangörer och vi hoppas på ett återbesök nästa år.

Resultatlistan från Rättvik finns att läsa här.