Skövde

Om knappt två veckor så är det dags för en tvådagars tävling i Skövde. På lördagen kör vi den 4:e deltävlingen i cupen och på söndagen är vi välkomna att delta under den folkracesprint som klubben då anordnar med ca 20 talet startande. Klubben kommer att ställa upp med funktionärer under vår tävling på lördagen mot att vi är behjälpliga under deras sprinttävling på söndagen. Tidsschemat under lördagen blir som vanligt och första start på söndagen kommer att ske mellan 9 och 10 så tävlingen bör vara färdig tidigt under dagen. Ni anmäler er som vanligt till anmalan@crosskart.nu och vi vill ha er anmälan senast nu på lördag, 17/8.
I anmälan får ni ange om ni har för avsikt att vara med på söndagen så vi har ett grepp om hur många vi blir. Klubben erbjuder sig även att servera frukost under både lördagen och söndagen. Ange i inbjudan om ni vill ha frukost och för hur många så de vet hur många gäster de kan förvänta sig till serveringen.

Händelserik tävling i Sala

Tävlingen i Sala bjöd på fina förhållanden, uppehållsväder och stor spänning på banan.
Ingen av de som gjort bäst ifrån sig under kvalet i respektive klass lyckades försvara sin position ända in i mål i finalen. I ungdomsklassen hade Elis gjort en stark insats i kvalet med tre heatsegrar före Albin Olsson men i finalen blev det ombytta roller då Albin tog ledningen under första varvet och kunde hålla den ända in i mål strax före Elis.
I seniorfinalen var det Tommy och Simon som gjort bäst ifrån sig under kvalet med Erik A på tredje plats i 500cc klassen. I 250cc klassen kvalade Björn bäst före Erik O som kommit tillbaka efter ett uppehåll under första halvan av säsongen. I finalen var Tommy bäst iväg före Simon och Erik men efter två omkörningar lyckades Erik korsa mållinjen först. Där bakom tog Erik O kommandot bland 250cc åkarna och kunde vinna före Björn och med Roland på tredje plats.
Komplett resultatlista finns på resultatsidorna.

Information Sala

Det finns tyvärr inget tjänligt dricksvatten på banområdet så det behöver ni säkerställa att ni har med er.
Det är 15st anmälda till tävlingen och det är fortfarande möjligt att efteranmäla sig.