Huldén vinnare i Filipstad

Lördagens tävling i Filipstad var nummer två i cupen. Det hade regnat innan tävlingsdagen, banan var blöt och väderprognosen illavarslande. Det började regna på morgonen och i samråd med förarna valde man att skjuta upp träningen en halvtimme för att se om det skulle bli bättre. Regnet minskade och träningen genomfördes. Därefter förflöt tävlingen enligt plan. Mats Huldén tog starten i A-finalen, drog sedan ifrån och körde i mål som vinnare. Tvåa blev Håkan Johansson och trea Björn Stålhammar. Ungdomsklassen vanns av Theo Lundtoft. Totalt 18 stycken seniorer var anmälda veckan innan men några avanmälde sig och 15 kom till start. Det är roligt att startfältet blir större och större. Mats Huldén leder cupen före Henrik Käll och Erik Aldén. Resultatlista (pdf) och cup-tabell (pdf).

Finalen i CkO – Cup

Finalen i Cko-Cup kommer att avgöras på Sydnärke Motostadion, Hallsbergs MK:s hemmabana, lördagen den 13 september. Banan som nyligen har blivit ombyggd kommer att bjuda på både intressanta kurvkombinationer och höjdvariationer. Detta betyder att kalendern för cupen nu är helt komplett. Tävlingen kommer att köras i föreningens regi vilket betyder att vi behöver hjälpas åt med att ordna funktionärer, något som kan vara värt att börja tänka på redan nu.

Premiären av CkO-Cup

Premiären av Crosskart Original Cup blev som sagt mycket lyckad. Det största startfältet på länge, extra roligt med alla nya och nygamla förare, i kombination med en god stämning och ett bra arrangemang var några av huvudingredienserna. Det faktum att ett flertal förare inte var på plats under premiären samt ett allmänt intresse som är betydligt större än tidigare gör att vi har stora förhoppningar om än fler startande i kommande tävlingar. Vi hoppas även få se fler juniorer till nästa tillfälle så att vi kan få en fight på banan även där.
Resultatlistan från Falköping ska nu vara komplett.
Föreningen vill även rikta ett stort tack till Falköpings MK. Har ni några bilder och kommentarer kring tävlingen så ser vi gärna att ni delar med er av dessa på vår Facebook sida [Länk].
Nästa tävling går av stapeln i Filipstad den 28:e juni, en banan som är betydligt knixigare än den i Falköping.

Resultat Falköping

Gårdagens preimiär av Crosskart Original Cup i Falköping blev mycket lyckat med många nya förar, strålande väder och mycket bra arrangemang. En preliminär resultatlista går att hitta här och på resultatsidorna.